Magners Original
Producent – C&C Group Irlandia
Cydr jabłkowy.
Oryginalny cydr irlandzkiej marki Magners. Produkowany z 17 różnych gatunków jabłek. Dzieło Williama Magner’a, założyciela marki, którego celem było zrobienie najlepszego irlandzkiego cydru. Magners Original powstał w 1935 roku i od tego czasu wytwarzany jest wg niemal niezmienionej receptury. Do wyrobu tego cydru używa się tylko opadłych jabłek, ponieważ to właśnie te są dojrzałe i pełne smaku. W sumie używa się 17 rodzajów jabłek. Są prasowane, a następnie długo przechowywane w ciemności. W ten sposób powstaje pełnosmakowy cydr jabłkowy, który jest idealnie świeży, rześki i aromatyczny. Cydr ma bursztynowy kolor w kieliszku i zaskakuje kubki smakowe konsumentów na całym świecie swoim owocowym i złożonym charakterem.
Podawać w szklance do Magnersa w temp. 8-12oC lub zimniejszy z kostkami lodu.
Alkohol 4,5%.
Butelka 0,33 l, 0,568 oraz beczka zwrotna 30 l